El Festival Oleaterra torna a La Granadella els dies 4 de maig i 1 de juny

24/04/2019

Serà la 4a edició d'aquest festival que apropa l’art creatiu, la cultura i el patrimoni al municipi

La 4a edició del Festival Oleaterra arriba a La Granadella els dies 4 de maig i 1 de juny. ‘Oleaterra, l’art de fer arrels!’ és una proposta artística que uneix patrimoni, paisatge, llenguatges artístics i cultura de l’oli. Així, la Balma dels Triquell del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya de la Granadella i l’antic dipòsit d’aigua del municipi acolliran dues actuacions de petit format.

En aquesta edició, als espectacles de música i màgia s’incorpora com a novetat un tast de vins, maridats amb productes artesans. Així mateix, no hi faltarà la presència de l’oli de les Garrigues, que comptarà amb la presentació i tast del nou oli Premium, elaborat conjuntament per quatre productors.

La presentació d’aquesta quarta edició ha tingut lloc aquest dimecres a la Diputació de Lleida i ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de la Granadella, Carles Gibert; i de la tècnica del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya, Carla Roca.

Durant la seva intervenció, l’alcalde de la Granadella ha destacat que aquest projecte és una eina fonamental de promoció i projecció turística de la zona; i que Oleaterra crea consciència de marca, genera sentiment de pertinença i posa al servei del territori l’enorme poder multiplicador que resta intrínsecament associat al turisme.

Per la seva banda, Carla Roca ha explicat que per a la present edició s’han volgut abraçar gèneres que fins a l’actualitat no s’havien programat, com la màgia, amb la intenció d’obrir el festival a un tipus de públic més divers, tot i tenir en compte que els espais on se celebren les activitats estan limitades en l’aforament a unes 200 persones.

El dia 4 de maig, a les 19.00 hores hi haurà una visita guiada al Museu de l’Oli. Posteriorment, a la Balma dels Triquell, a les 20.30 hores, hi haurà l’espectacle de màgia ‘Melanie; per art de màgia’, que donarà pas una presentació de productes de km0 i un concert de l’arpista Berta Puigdemasa, a les 22.00 hores.

El dia 1 de juny les activitats s’iniciaran a les 20.00 hores, amb una visita al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya i un tast d’olis ecològics; que seguirà amb una presentació de productes de km0 i els espectacles ‘Aquafonia’, de Pau Elias i ‘la sessió de soul, funk & disco del DJ Etxe, a les 22.00 hores i 23.30 hores, respectivament, que tindran lloc als antics dipòsits d’aigua.

El preu de les entrades és de 15 € per als dos dies només de forma anticipada, i de 10 € per a un dia, i 8 € si és anticipada.

Infolleida