El pròxim 14 d’abril es restablirà la circulació ferroviària de Lleida-Valls i Tarragona-Barcelona

08/04/2020

Els treballs han servit per reparar les infraestructures i instal·lacions ferroviàries que van resultar malmeses durant el temporal del passat mes d’octubre.

Adif restablirà a partir del pròxim 14 d’abril la circulació ferroviària a la línia Lleida-Valls i Tarragona-Barcelona, una vegada hagin acabat les actuacions per reparar les infraestructures i instal·lacions que van resultar malmeses pels efectes del DANA els dies 22 i 23 del passat mes d’octubre.

El cost de les obres ha estat de 28,3 milions d’euros (IVA inclòs) i gràcies als treballs s’han pogut restablir les connexions ferroviàries per als viatgers entre Lleida i Barcelona per Valls i Tarragona a través de les línies R13 i R14 de Rodalies i per al tràfic de mercaderies.

Concretament, el temporal va afectar 41,5 km del tram entre les estacions de Puigverd-Artesa i l’Espluga de Francolí, provocant la desaparició total de la plataforma en diversos punts, afectacions a les obres de drenatge,  entre d’altres. En total, Adif va detectar 70 incidències, de les quals 15 van ser catalogades amb un nivell de danys alt o molt alt.

A les Garrigues s’ha treballat en punts dels termes municipals de la Floresta, els Omellons i Vinaixa.

Infolleida