Granyena de les Garrigues celebra la seva Fira de l’Oli

15/01/2017

Durant el matí s’han organitzat diversos actes: un esmorzar popular, un tast d’olis i una visita guiada pel municipi. També hi han hagut parades d’artesania. Aquesta fira és la primera del 2017 a les Garrigues i el preludi de la de les Borges Blanques.

Aquest diumenge s’ha celebrat la 2a Fira de l’Oli de Granyena. La cooperativa i l’Ajuntament han organitzat diversos actes durant el matí de diumenge. La jornada ha començat amb el tradicional esmorzar popular i ha continuat amb un tast d’olis. Seguidament, el consistori  ha preparat una visita guiada pel municipi.

Tot i que l’esmorzar popular, organitzat per la cooperativa, ja fa molts anys que es du a terme, només en fa dos que cooperativa i ajuntament han apostat per canviar el format de la jornada, convertint-la en fira i celebrant diversos actes.

La cooperativa ha obsequiat els seus clients amb una ampolla d’oli i, segons les primeres estimacions, calculen vendre’n uns 1000-1500 litres, quantitat que consideren “suficient” tenint en compte el tamany de la població. La cooperativa és de les primeres que va iniciar una línia d’oli ecològic, certificat pel Consell Català de Producció Agrària Ecològica.

El calendari de Fires de l’oli de la comarca continuarà amb la Fira de l’Oli i les Garrigues de les Borges els propers dies 20, 21 i 22. Les últimes, de Vinaixa i l’Albi, se celebraran al març.