Jordà: “Algunes valoracions tardaran però actuarem abans”

03/11/2019

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha visitat la Festa de la Primera Premsada de la Granadella. En referència als desperfectes que van causar les llevantades a les Garrigues ha assegurat que encara s’estan fent les valoracions dels danys però que des del departament actuaran abans per poder tornar la capacitat productiva a la comarca.

Després de poc més de deu dies de les llevantades el Departament d’Agricultura amb l’ajuda de la Diputació de Lleida treballa per arranjar els camins més afectats perquè els pagesos puguin accedir a les finques, a la vegada que continuen les valoracions dels danys. La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha assegurat que s’activaran línies de crèdit i ajuts a la competitivitat, entre d’altres per pal·liar-ne els efectes i ha explicat que algunes valoracions tardaran però que actuaran abans.

 

La consellera ha visitat la Festa de la Primera Premsada que dóna el tret de sortida a les fires dedicades a l’oli i que s’ha celebrat a la Granadella. Pel que fa a la collita d’enguany, que ja ha començat amb els olis més verds, s’espera que a les zones que no han patit les pluges sigui “excel·lent”.

El president de la cooperativa de la Granadella, Ramon Barrull, també ha explicat que la quantitat minvarà respecte de l’any anterior i preveuen que la collita s’allargui fins a principis de gener.

Mariona Rebull i Martí