La Fira Medieval del Vilosell es consolida

30/04/2017

Des de fa tres anys, el Vilosell celebra, als voltants de Sant Jordi, la Fira Medieval. Durant el dia, el centre històric de la població es guarneix amb motius de l’època i es fan activitats per a grans i petits.

El Vilosell, amb la fira, retorna per un dia a l’edat mitjana: els carrers s’engalanen amb estendarts i motius de l’època i els veïns es caracteritzen adequadament, amb vestits, calçat i guarniments medievals. El certamen inclou parades diverses, d’artesans, de flors i d’aliments i també es fan mostres d’animals com ases, cabres i fins i tot cavalls i ponis, als quals els més petits poden pujar.

Per a la canalla, mentre els més grans poden donar un tomb pel centre del poble, hi ha  altres activitats, com el tir amb arc. La festa acaba amb un dinar popular, en què cada comensal aporta algun plat o aliment per confeccionar l’àpat.

Amb tres anys que fa que se celebra, aquesta fira ha esdevingut una cita inel·ludible per a la gent del poble i també per a turistes, ja que a la jornada hi participen unes 200 persones.

 

 

Mariona Rebull i Martí