La Generalitat engega un projecte per atendre els menors que tenen els pares hospitalitzats o aïllats pel coronavirus

24/03/2020

Per als infants i adolescents de 3 a 18 anys s’obriran els albergs de la XANASCAT, on els atendrà personal qualificat i per als menors de 3 anys es proporcionarà una família d’acollida.

Arran de l’alarma sanitària pel coronavirus, s’estan donant situacions en què alguns adults han de quedar aïllats o hospitalitzats durant dies o fins i tot setmanes i no poden tenir cura dels seus fills i filles o altres menors al seu càrrec. En aquests casos, l’àrea social dels hospitals i els serveis socials analitzen la possibilitat que aquests infants i adolescents es quedin amb altres familiars, però això no sempre és possible, i quan no ho és, l’obligació d’evitar la situació de desemparament involuntari i temporal i de donar-los atenció és de l’administració.

Amb l’objectiu de donar una atenció integral i temporal a aquests menors, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies està treballant per posar en marxa un projecte d’acompanyament.

Per als menors de 3 anys es proporcionarà una família d’acollida prèviament acreditada per l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció.

En el cas dels nens i nenes de 3 a 18 anys es proporcionarà l’opció de fer una estada en alguns dels albergs de la XANASCAT arreu del país, on els atendrà 24 hores diàries personal qualificat en l’àmbit de l’atenció social i el lleure educatiu. Serà un servei proveït per entitats del tercer sector en l’àmbit de l’educació en el lleure. Les estades comptaran amb uns horaris, una alimentació i unes activitats similars a les de les colònies i casals d’estiu, sense límit de dies d’estada, ni estada mínima.

Infolleida