La guatlla, protagonista de la Mostra Gastronòmica

02/11/2018

Aquest cap de setmana comença a les Garrigues la 24a Mostra Gastronòmica que s’allargarà fins al 16 de desembre. Un total de nou restaurants de la comarca han preparat un menú gastronòmic per reivindicar els productes del territori com l’oli, el vi, la fruita i enguany, com a protagonista, la guatlla.

Nou restaurants participen enguany a la 24a Mostra Gastronòmica de les Garrigues que comença aquest cap de setmana. Cada establiment ha preparat un menú gastronòmic per  promocionar els productes del territori, enguany, amb la guatlla com a producte estrella juntament amb l’oli, la fruita o el vi.

Des del Consell Comarcal esperen poder repetir les xifres de l’any passat, en què van participar uns 2.000 comensals.

 

Cuixetes de guatlla al xerès i fesols amb farigola garriguenca, guatlla a la barbacoa o amanida de guatlla amb confitura de tomata macerada amb alfàbrega, escabetx de cítrics i fruites vermelles garapinyades són alguns dels plats on la guatlla n’és la protagonista. Això sí, el producte imprescindible en tots els plats continua sent l’oli d’oliva verge extra.

Mariona Rebull i Martí