La Marxa de les cabanes de volta espera 700 participants

10/03/2020

Els Omellons acullirà la 8a marxa de les cabanes de volta, un esdeveniment que busca preservar construccions tradicionals com les pròpies cabanes i els marges de pedra seca. La marxa compta amb dos recorreguts per a tota la família, un de 14km i un altre de 21.

El 29 de març arriba la 8a Marxa de les Cabanes de Volta al municipi garriguenc dels Omellons. L'esdeveniment busca preservar unes construccions que són patrimoni natural de la UNESCO. Com és habitual, conformen la marxa dos recorreguts, el de 14 i el de 21km. Ambdós es poden fer corrent, caminant o de les dues maneres. Els organitzadors esperen que participin unes 700 persones.

El recorregut d'enguany s'ha vist afectat pel temporal d'octubre i pels treballs a la via del tren. Tot i això es seguirà passant per espais amb cabanes de volta i murs de pedra seca. Els organitzadors volen que la marxa també serveixi per promocionar el municipi i la comarca.

Pel que fa a l'avituallament han apostat per oferir aliments com fruita, fruits secs i brasa i menjar per celiacs. Tot, fent servir envasos reciclables per reduir els plàstics.
Jaume Martell