La pedra, un valor afegit de la comarca de les Garrigues

18/05/2017

L’Associació Leader de Ponent ha organitzat una jornada tècnica per posar en relleu el valor i el potencial turístic que té la pedra arreu del territori català. També s’ha destacat la candidatura de 8 països europeus per a fer de la tècnica de la pedra seca Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Difondre el valor i el potencial turístic de la pedra a les Garrigues i arreu del territori és un dels objectius que s’ha marcat en la jornada tècnica sobre la pedra que ha tingut lloc al Consell Comarcal de les Garrigues.

Durant la jornada també s’ha presentat l’aplicació per a dispositius Android i IOS que ha sortit recentment i que permet als usuaris inventariar les diferents construccions de pedra d’arreu de Catalunya i que s’enllaça amb la Wikipedra per tal de poder-ne fer una catalogació exhaustiva. 

 

Roger Costa, tècnic de la Direcció General de Cultura Popular, ha destacat la iniciativa de 8 països europeus per declarar la tècnica de la pedra seca Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Aquesta declaració, que s’espera que arribi l’any vinent, seria un pas important per protegir i promoure aquest element tant característic de moltes comarques catalanes.

Mariona Rebull i Martí