L’Albi organitza la vuitena edició de la Fira dels Caragols

04/04/2024

Amb cinquanta parades i coincidint amb la commemoració el centenari del Club Futbol

L'Albi celebra la seva Fira dels Caragols el pròxim diumenge, dia 7 d’abril. Comptarà amb prop de 50 parades i repartirà prop de 300 tapes de caragols en una jornada en la qual es podrien repetir les xifres de 2.000 visitants, i on es cuinaran 50 kg de caragols.
Els visitants podran gaudir, des de primera hora, d’un esmorzar de Fira, amenitzat per la xaranga ‘Bsumeta’, i organitzat pel club de patinatge; una exposició d’ampolles de colònia del Ramon, durant tot el matí, i parades de productes locals i de proximitat.
Paral·lelament, i com ja és tradició, s’oferirà una degustació de tapes de caragols a la gormanda, a càrrec de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida al preu de 5 euros. La recaptació —que s’estima entre 1.500 i 2.000 euros— anirà íntegrament destinada a l’Associació de Belles Arts per a la promoció del patrimoni local i, per segon any consecutiu, es destinarà a la restauració de la Font Quadrada, del segle XIX, malmesa per les riuades de 2019.
El dinar de Fira servirà per donar pas als actes de celebració del centenari del Club Futbol l’Albi. Es presentarà el nou himne i es projectarà un videoclip del club. La jornada acabarà amb un partit entre els equips de l’Albi i de Puigverd de Lleida. També hi haurà una parada del club, on es podrà comprar la samarreta commemorativa i el llibre que explica la historia de l’entitat esportiva. La recaptació del dinar i de la parada anirà destinada al club de futbol.
L'alcaldessa de l’Albi, Anna Feliu, va destacar durant la presentació d'ahir a la Diputació de Lleida que la fira reuneix caragols i productes locals i de proximitat. “Aprofitem el nom que se’ns diu als albinencs, els caragols, amb tota la proposta  gastronòmica i de productes que hi seran presents”.
Foto: Diputació de Lleida
InfoLleida