Les Borges acollirà el 24è Congrés de Fires de Catalunya

10/11/2017

El 24è Congrés de Fires de Catalunya se celebrarà a les Borges Blanques, els pròxims 22 i 23 de novembre. El certamen aportarà nous coneixements i la possibilitat de compartir experiències al sector.

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i el president de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), Ramon Ferrando, han presentat el 24è Congrés de Fires de Catalunya, que es durà a terme els pròxims 22 i 23 de novembre a la capital de les Garrigues.

En el transcurs de l’acte, que s’ha dut a terme a la Diputació de Lleida, s’ha donat a conèixer el programa de la trobada, en la qual es presentaran moltes novetats relacionades amb el sector firal i permetrà compartir experiències entre els organitzadors dels certàmens catalans.L’alcalde de les Borges, ha exposat que “la celebració d’aquest 24è Congrés de Fires a les Borges ens permetrà ser la capital de les fires de Catalunya aquest 2017, pel que vull agrair el suport de la Diputació de Lleida i de la Generalitat de Catalunya, ja que podrem projectar l’atractiu que tenim com a ciutat a l’hora d’acollir congresos, certàmens i altres esdeveniments de referència nacional”.

Al seu torn, Ramon Ferrando ha volgut “convidar a tots els representants del món firal català, especialment els de la demarcació de Lleida, i els dels municipis associats a la FEFIC a gaudir d’aquest 24è Congrés que organitzem conjuntament amb el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, en el qual es podran formar i compartir coneixements molt útils a l’hora d’organitzar els respectius certàmens”. El president de la FEFIC també ha volgut repassar la trajectòria d’aquesta entitat nascuda el 1995, tot i haver-se fet un primer congrés a Tortosa el 1994, que acull 48 organismes públics i privats que poden acreditar que organitzen més de 200 fires a Catalunya, que representen gairebé el 50% dels certàmens catalans.

Així, el dimecres 22 de novembre, l’esdeveniment començarà, una vegada dut a terme la inauguració oficial amb Enric Mir, Ramon Ferrando i la directora general de Comerç, Montserrat Vilalta, a les 10 hores, amb una conferència inaugural a càrrec del conegut presentador de televisió Xavier Grasset, que parlarà de “Com mantenir el bon humor a l’organització de la fira”. A continuació, a les 12.15 hores hi haurà la conferència “On i off, dos canals i un destí a les fires: Vendre més”, a càrrec de Pablo Foncillas, especialitzat en comunicació comercial, innovació i desenvolupament de marques i vendes. Ja a la tarda, hi haurà 3 debats simultanis sobre “Eines d’enquesta a visitants. Tipologia d’enquestes i formularis”; “Impulsant un nou model de Fires Mercat d’Artesania”; i “Legislació i normativa en instal·lacions temporals”. A les 18 hores es realitzarà l’Assemblea general de la FEFIC i tot seguit es visitarà l’Espai Macià i es farà un maridatge de productes de les Garrigues amb oli.

El dijous, 23 de novembre, hi ha prevista una conferència a les 10 hores, a càrrec del soci president de Roca Salvatella, Genís Roca, sobre “Fires en temps digitals. Reptes i oportunitats”. Posteriorment, es presentarà l’Estudi de l’Impacte Econòmic de les Fires a Catalunya, al que seguirà la presentació-debat “De preocupar-nos a ocupar-nos de la gestió d’una fira. Per què necessitem un programa informàtic?”, amb els ponents Fabio Valbonesi, director de Fira de Calella; Martí Marsal, gerent de Fira d’Igualada; i Joan Dalmases, programador i creador de l’aplicatiu. Finalment, a les 13.45 hores hi ha previst l’acte de cloenda a càrrec d’Enric Mir, Ramon Ferrando i el secretari general d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio.

Infolleida