Les Borges Blanques adjudica els treballs de millora de l’aparcament d’autocaravanes

08/10/2020

L'estacionament va quedar malmès arran de les llevantades dels temporals Dana i Glòria

El consistori de la capital de les Garrigues realitzarà obres de millora en el pàrquing d'autocaravanes. L'equipament està situat en una parcel·la d’uns 1.800 m², pavimentada amb material granular i situada al límit oriental de la població. També hi ha una instal·lació destinada a la recollida d’aigua residual i al subministrament d’aigua potable, que està formada per una plataforma pavimentada amb desguàs connectat a la xarxa municipal. Un punt de subministrament d’aigua que, per causa de les intenses pluges, ha quedat, amb el subsòl, molt desmillorat.

Per aquest motiu l’Ajuntament de les Borges Blanques va convidar una desena d’empreses locals especialitzades a presentar proposta econòmica per a dur a terme les actuacions d’enderrocar totalment el paviment existent, tant en la part d’accés dels vehicles com en la vorera lateral; sanejar la subbase retirant els àrids contaminats i preparant el terreny per una nova subbase; extensió i compactació de subbase granular d’un gruix de 0,50m en dues capes; reposició de paviment HP-25 armat; reconstrucció del punt de subministrament d’aigua potable mitjançant estructura auxiliar inoxidable. Tot plegat, amb un pressupost inicial previst de 19.189,95 euros, amb l’IVA inclòs.

Una vegada examinades les propostes rebudes els tècnics municipals han determinat que les obres s'han d’adjudicar a un contractista local, per un import de 18.153,69 euros (15.003,05 euros més 3.150,64 euros en concepte d’IVA).

El regidor d’Urbanisme, Daniel Not, ha manifestat que “teníem pendent aquesta millora feia alguns mesos, però hem volgut prioritzar l’arranjament dels camins que utilitzen sobretot els nostres pagesos, i que també havien quedat molt afectats pels temporals. Ara, una vegada passada la campanya de la fruita d’estiu, hem dut a terme l’adjudicació per a poder seguir oferint una bona acollida a les autocaravanes que vulguin venir a les Borges”.

 

Infolleida