Les Borges Blanques estrena bandera i gegants

19/01/2019

En el marc de la 56a Fira de l’Oli i les Garrigues, l’Ajuntament de les Borges Blanques ha organitzat l’acte de presentació de la nova bandera municipal. Paral·lelament, s’han presentat els nous gegants municipals en un acte a l’església de la capital de les Garrigues.

Els ciutadans de les Borges Blanques han descobert aquest dissabte, en el marc de la 56a Fira de l’Oli i les Garrigues, la nova bandera municipal que oneja des d’aquest migdia a la plaça de la Independència de les Borges. L’acte de presentació ha comptat amb la presència de l’alcalde del municipi, Enric Mir, i el conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró. La nova ensenya ha estat apadrinada per l’historiador Vicenç Aguado i la primera tinent d’alcalde de Toulouges, Mireielle Rebecq.

Acompanyada de diversos representants del poble de Toulouges, amb qui les Borges està agermanat, Mireielle Rebecq, ha ressaltat tots els trets de la cultura catalana, com els diables i els gegants, que han aconseguit trasllada a aquesta població de la Catalunya Nord.

El conseller Puigneró ha anunciat que la Generalitat té previst desplegar la seva pròpia fibra òptica a les 42 capitals del país des d’ara fins al 2020.

Paral·lelament, Pilar Rahola, juntament amb els activistes culturals borgencs, Francesc Macià i Manel Vidal, han apadrinat aquest dissabte els nous gegants de les Borges, Anhel i Llibertat. L’acte ha tingut lloc dins l’església parroquial del municipi amb la regidora de Promoció Cultural i Festes, Ariadna Salla. Durant el discurs d’apadrinament, Rahola ha fet menció de la situació catalana i ha recordat que cada generació de catalans ha lluitat per la seva cultura, el seu idioma, la seva memòria i la seva identitat i també pel seu anhel de llibertat, en referència al nom dels nous gegants de la capital garriguenca.

Infolleida