Les Borges i Vila-sana creen una campanya turística conjunta per promocionar la Ruta de l’Oli i de l’Aigua

29/05/2019

La nova oferta turística entrarà en funcionament a l’estiu i pretén promocionar les dues poblacions de marcats trets diferencials dins la Plana de Lleida.

L’Ajuntament de les Borges Blanques i el consistori de Vila-sana, estan preparant conjuntament una nova ruta turística de cap de setmana, dirigida al públic familiar, per tal de promocionar i  potenciar el patrimoni de les dues localitats de comarques veïnes. 

La nova oferta turística entrarà en funcionament a l’estiu i pretén promocionar les dues poblacions de marcats trets diferencials dins la Plana de Lleida. Ho farà donant a conèixer la Ruta de l’Oli, puntal de l’economia borgenca, i la Ruta de l’aigua, principal actiu de Vila-sana amb l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

Segons ha explicat el gerent d’Urbanisme de les Borges, Albert Quintillà, actualment, la capital de les Garrigues disposa d’un patrimoni arquitectònic, històric i cultural molt ric, però alhora molt desconegut i que cal donar a conèixer; unes necessitats de promoció que també comparteix la població de Vila-sana, al Pla d’Urgell. Amb aquesta campanya turística, amb la qual ja hi està treballant una empresa especialitzada, la intenció és oferir un producte mixt de qualitat, realitzant una acció conjunta que potenciï l’economia local de les dues localitats.

Les persones interessades a participar en la Ruta podran gestionar la seva inscripció a través de l’Oficina de Turisme durant les pròximes setmanes. El primer dia, acompanyats de guies especialitzats, podran visitar el Centre Històric de les Borges, passejar pel Terrall, visitar l’Espai Macià i Cal Gineret i, fins i tot, conèixer com és una cabana de volta, a més a més d’assaborir la gastronomia pròpia de les Garrigues i comprar oli d’oliva verge extra. A continuació, la ruta continuarà amb la visita a Cal Sinén, el Centre d’Interpretació de l’Estany, i una caminada per l’entorn d’aquest l’espai natural de gran valor, recuperat fa tan sols una dècada.

L’acte de presentació oficial de la nova Ruta de l’Oli i de l’Aigua tindrà lloc durant les pròximes setmanes al Palau Robert de Barcelona, coincidint amb la presentació de la nova carta d’olis de les Borges a càrrec dels xefs de prestigi del restaurant Cocina Hermanos Torres.

Infolleida