Lleida ja registra el doble d'altes que de defuncions per coronavirus.

01/04/2020

Els 5 morts d'aquest dimarts han elevat la xifra a 55 mentre que 108 contagiats s'han curat. Els nous contagis però continuen creixent i actualment el total d'infectats és de 825. Per evitar el col•lapse hospitalari està previst que aquest dijous l'Hotel Nastasi comenci a acollir els primers pacients amb coronavirus.

Les xifres positives d'aquesta pandèmia de coronavirus comencen a agafar forma les darreres hores a Lleida després de conèixer que les altes ja doblen les defuncions segons les dades del departament de salut. Tot i això, aquest dimarts han perdut la vida 5 persones més, tres al pla i dos a l’Alt Pirineu i Aran,  per la qual cosa són ja 55 els morts. Els qui han superat el contagi però han estat 17 persones i ja són 108 els lleidatans que s'han curat. Pel que fa als contagis, actualment a la província hi ha  73 nous casos, 49 a la plana i 24 a les comarques del Pirineu i el total d'infectats arriba als 825. D'aquests 267 estan ingressats en diferents centres sanitaris. 138 són a l’hospital Arnau de Vilanova dels quals 43 a l’UCI; 35 més són a l’hospital Santa Maria, 26 estables a planta i 9 a cures intensives; d’altra banda, 51 persones es troben estables en centres privats, entre la clínica Vithas Montserrat i la Perpetuo Socorro. I a l’Alt Pirineu i Aran, hi ha 10 ingressats estables a l’Espitau Val d’Aran; 18 a planta a l’hospital de Tremp; cinc a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell i deu a l’Hospital de Cerdanya.

Per evitar el col·lapse als hospitals públics de la capital, aquest dijous està previst que l'Hotel Nastasi comenci a acollir els primer pacients infectats de coronavirus que seran atesos per personal d'atenció primària.

Infolleida