Mor el conductor del camió cisterna que va bolcar a l’AP-2 a les Borges

19/09/2019

El sinistre va tenir lloc al punt quilomètric 167 de l’AP-2 a l’altura de les Borges Blanques, en direcció Lleida a les 18.30 hores.

Per causes que encara s’estan investigant, un camió cisterna que transportava quitrà va fer la tisora i va bolcar. Com a conseqüència de l’accident, el conductor, un home de 39 anys, va morir. El sinistre va tenir lloc al punt quilomètric 167 de l’AP-2 a l’altura de les Borges Blanques, en direcció Lleida a les 18.30 hores.

Segons Bombers, es va produir una fuita de 20.000 litres de quitrà a la via, fet que ha obligat a Protecció Civil a activar el pla per accidents en el transport de mercaderies perilloses (TRANSCAT), en fase d’alerta.

Arran de la incidència, es van activar cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, nou dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van fer tasques d’excarceració, i una ambulància del Sistema d’Emergència Mèdiques (SEM).

Pel que fa a l’afectació viària, es va tallar l’autopista en sentit Lleida. A les 00.30 hores es va retirar el camió i es va restablir la circulació, tret d’un carril que ha quedat tallat per tasques de neteja de la via.

Amb aquesta víctima, són 129 les persones que han mort en accident de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya. És el primer accident mortal des de la desviació obligatòria de camions per l’AP-2 entre les Borges Blanques i Montblanc.

Infolleida