Paisatge, oli i pedra seca, protagonistes d’aquesta fira 2019

19/01/2019

Unes 130 persones han participat aquest dissabte en una jornada de camp per conèixer les construccions de pedra seca garriguenques. Aquesta jornada que ha amalgamat paisatge, oli i pedra seca s’ha emmarcat dins dels actes de la 56a Fira de l’Oli i les Garrigues de les Borges Blanques.

La pedra seca ha estat, amb el permís de l’oli d’oliva verge extra, una de les protagonistes d’aquesta 56a Fira de l’Oli i les Garrigues. Recentment inscrita com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, durant el certamen s’han dedicat diversos actes a la tècnica de la pedra seca, com la jornada de camp que ha amalgamat oli, cabanes de volta i paisatge garriguenc. 

Unes 130 persones han pogut gaudir d’un esmorzar al mig de la natura al costat d’una cabana de volta i marges de pedra seca i envoltats d’oliveres. Durant el matí s’han fet tres tallers per donar a conèixer aquestes construccions de pedra seca típiques del paisatge garriguenc.

Al recinte firal també s’han dut a terme diversos actes com ara  jornades tècniques per reivindicar aquesta tècnica constructiva.

Mariona Rebull i Martí