Una desena de pobles demanen una reunió urgent amb Endesa pels microtalls

27/02/2020

Representants d’una desena de pobles de les Garrigues i el Segrià s’han reunit al Soleràs per fer front comú davant els microtalls en la xarxa elèctrica que pateixen pràcticament cada dia i que poden arribar a deu per jornada. Asseguren que la xarxa elèctrica està obsoleta i reclamen una reunió urgent amb representants d’Endesa i del departament d’Empresa i Coneixement.

Una trobada imminent amb representants d’Endesa i amb el director dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida per solucionar els microtalls. Aquest és l’acord principal a què s’ha arribat en la reunió que han mantingut una desena d’alcaldes i representants de municipis de les Garrigues i el Segrià per trobar una solució al problema. Aquestes poblacions fa més de deu anys que pateixen talls en el subministrament elèctric i no descarten mesures més contundents si no s’acaben solucionant.

Els alcaldes es queixen que les interrupcions en el subministrament elèctric provoquen problemes que dificulten molt treballar en aquestes poblacions.

Alguns municipis ja han dut a terme accions particulars, com és el cas de l’Albagés, que  cada vegada que hi ha un microtall publica un tweet mencionant Endesa i el departament de Territori.

Mariona Rebull i Martí